El Let’s Festival i el Minifestival de Música Independent son dos dels festivals que acostumen a donar la benvinguda al nou any. Properament parlarem del Let’s Festival i la seva eclèctica programació de cara a l’edició de 2012, però avui centrem la nostra mirada en un Minifestival que aposta per Anímic com a grup consagrat i per un bon grapat de bandes i cantants britànics per reforçar la seva proposta indie on el folk hi juga un paper més que destacat. Un avanç de RUBÉN IZQUIERDO.

Nova edició del Minifestival de Música Independent de Barcelona. Amb la d’enguany son ja 17 edicions, i en aquesta ocasió Anímic es presenta com el grup català de referència d’un Festival pel que han passat grups com Els Amics de les Arts, Madee o Nacho Umbert o Mujeres.

Els organitzadors han dividit el Minifestival en dues jornades. El dia 30 el centre d’operacions s’ha fixat a la sala Underground i comptarà amb la visita de Els Nens Eutròfics, Naturalesa Salvatge i Miss Q, mentre que el CAT serà l’escenari de la segona jornada, con Dark Dark Dark (Minneapolis, USA), Alasdair Roberts (Glasgow, Escòcia), Sarah Nixey (Londres, Anglaterra), Laetitia Velma (París, França) i Alphabet Blackwards (Oxford, Anglaterra) acompanyaran als collbatonins a partir de les 19:30 hores.

Centrant-nos en els protagonistes de la segona jornada, tots aquells que s’apropin al CAT de Gràcia es trobaran, a més d’Anímic, protagonistes d’un dels millors discos catalans de l’any pels aquí signants, amb…

Dark Dark Dark. Amb un marcat folk de cambra a les esquenes, el concert servirà per presentar el seu segon treball al mercat, després del seu àlbum de debut The Snow Magic. Amb Wild Go aconsegueixen un nou pas dins de la seva particular maduració, gràcies a un so afavorit per l’encert dels arranjaments al que l’han sotmès els seus dos solistes, multi-instrumentalistes tots dos i impulsors principals del projecte.

[youtube id=”xK3GSOYNuvs” width=”600″ height=”350″]

 

Alasdair Roberts. Will Oldham (paraules majors) va formar part del primer projecte folk d’Alasdair Roberts, la banda de folk de mitjans dels noranta Appendix Out. Actius fins al 2002, quan van publicar A warm and yeasi corner, la dissolució de la banda va portar a Roberts a començar la seva carrera en solitari, a la que va impulsar amb The crook of my arm. Ja amb el seu segon treball a la venta, Farewell Sorrow, Roberts consolida la seva proposta deliberadament autòctona, un folk de bressol, amb evocacions pura i tradicionalment britàniques.

[youtube id=”XcMQ7VyIhIs” width=”600″ height=”350″]

 

Alphabet Blackwards. El Minifestival portarà per primer cop a Catalunya als Alphabet Blackwards, nou producte de la factoria musical de Glasgow, amb un so marcat per l’electropop i l’indie britànic i una de les primeres grans troballes de l’any que acabem d’estrenar. Després de participar en un bon grapat de festivals britànics el darrer estiu comencen ara la seva campanya d’expansió a nous mercats, tenint en aquest Festival la seva primera aturada a casa nostra. El seu dos EP’s del 2011, British Explorer EP i The White Russian EP, confirmen les bones sensacions deixades pel seu debut al 2009.

[youtube id=”J2cx7HbdNj0″ width=”600″ height=”350″]

 

Sarah Nixey. Exmembre de Black Box Recorder, Nixey debuta en solitari al 2009, un cop la banda escocesa es va dissoldre al 2003 després de facturar quatre discos notables on el talent de Nixey s’associava a la perfecció amb Luke Haines y John Moore. La primera aventura en solitari de Nixey va arribar al 2009, quan va presentar Sing, Memory, un pop electrònic amb el que feia la seva presentació en societat de la seva nova carrera en solitari, a la al 2011 va fer donar un nou pas endavant amb Brave tin Soldiers, on la proposta electrònica del disc anterior deixa pas a un treball molt més intimista.

[youtube id=”PudsafxWRZ0″ width=”600″ height=”350″]

 

Laetitia Velma. La repressentació francesa del festival ve de la ma de Laetitia Velma. La cantautora francesa presentarà Les Euaux Profondes, disc que ha el·laborat comptant amb la col·laboració de músics de l’indie belga com Pierre Jaqmin o Julian Paschal. Produït per Dominique A, amb qui Velma ja va col·laborar amb un parell de cançons al 2009, la seva presència al festival serà també la seva primera visita a Catalunya, una bona oportunitat per confirmar les excel·lents sensacions que el seu primer disc ens ha deixat després de les primeres escoltes a Spotify.

[youtube id=”k8f76EHZAg0″ width=”600″ height=”350″]