L’Espai Caja Madrid inaugura avui el Radar 2012, el petit cicle de sis concerts amb el que l’organització ens vol apropar les novetats més emergents de l’indie barceloní. La mostra manté el compromís de reivindicar grups de diferent tipologia, amb la voluntat ferma de mostrar les variants de l’escena local, fugint així d’únic únic estil musical i apostant per l’avantguarda local com a principal prioritat de treball. Per LORENA RUIZ.

Tal i com assenyalen els organitzadors, el Radar preten posar de manifest la internacionalitat de la música barcelonina i retre un petit homenatge als segells que donen veu i espai a les formacions convidades, una pràctica que venen realitzant fa anys i que serveix per donar a conèixer a formacions amb recorregut mediàtic per endavant.

Per inaugurar el cicle d’enguany, s’ha apostat amb força per AtletA, una de les formacions més consolidades de la mostra, integrada per exmembres de 12Twelve, i que presentaran els temes del seu darrer treball (Verdad. Aloud, 2012). AtletA va editar el seu primer 7” al 2010, quan van presentar Fariseos, punt de partida pel llarg que vindria mesos després, on l’estil del duet apareixeria ja molt més marcat, enlliurant-se així d’algunes de les influències més directes de 12Twelve. Amb una forta repercusió mediàtica, Catedrales va situar al duet a lapole position de l’indie local, posició des de la que defensar ara aquest Verdad, continuació natural. Properament parlarem de Balago. Avui, però, és torn d’AtletA.

El cicle l’ha programat Arnau Sabaté, i tots els concerts començaran a les 20:00 euros, amb entrades per 3 euros.

Calendari de concerts:

18 de gener, AtletA

15 de febrer, Balago

29 de febrer, Downliners Sekt

7 de març, Albert amb l’aigua al coll

14 de març, Huan

28 de març, Ocellot