Pete Green, en una imatge d'arxiu

Pete Green, en una imatge d’arxiu

Pete Green és un dels secrets més ben guardats de l’escena acústica de pop i lo-fi britànica. Un moviment musical molt ple, quasi a vessar de noms, que sovint ens empatxa però que quan dóna bons fruits fa que valgui la pena la seva gran proliferació. Per MAURICI RIBERA

  • A la música de Peter Green trobem bellesa i lo-fi a parts iguals
  • Fans d’en Darren Hayman, Luke Haines, Comet Gain, The Bewley Brothers,  Lonely Tourist o Malcolm Middleton hi trobaran una proposta germana.
  • En sabrem més de la mà del propi Pete Green amb excel·lents comentaris al respecte.

[youtube id=”ULUcOfcC27w” width=”600″ height=”350″]

Pete Green s’endinsava en una carrera en solitari que s’encetava amb el single de 3 cançons “Everything I Do is Gonna be Sparkly”. Tres temes en tota regla i fent-lo ser quelcom molt personal i únic. La segona peça, “The Ballad o Phil Jevons”, és la nostra joia oculta de la setmana.

Qui us escriu aquestes paraules no és massa futbolero que diguem i li perdonareu la seva poca habilitat a saber massa coses sobre el futbolista protagonista de la cançó; en Phil Jevons. Pete Green afegia que anava inspirat en el concepte de la cançó “The Ballad of Wade Elliott” dels Bewley Brothers i que també tracta sobre un famós futbolista, però va saber trobar el punt propi. Al 2011 el propi futbolista, en qüestió, li va twitejar agraint que li hagués dedicat una cançó en format homenatge.

Pete Green banner

Pete Green, joia oculta de la setmana

L’exmembre dels Sweet Nothings, Regulars i de Corporate Juggernaut  ens comentava “En Phil Jevons jugava al meu equip preferit de futbol, el Grimsby Town a inicis dels 2000s i va fer coses sorprenents en alguns partits. Alguns fans del Grimsby deien que tenien el concepte de que era gandul i com que jo també ho sóc i va fer tot això tan especial li vagi dedicar la cançó i vaig parlar de tota aquesta experiència. Afegeix que a part de la cançó que he esmentat abans amb la que s’havia influenciat i de la seva n’apareix una més tard dels Lonely Tourist anomenada “The Ballad of Paul Tierney’ la preferida de les tres pel músic. En Pete ens aclaria “Vaig escriure la cançó quan la meva banda The Regulars va separar-se . No m’esperava pas de tocar-la en directe però quan em van demanar de fer alguns concertsen solitari m’ho vaig repensar. Va acabar formant part del primer single i va ser-ne la cara B. Encara a vegades em demanen la cançó i la toco”.

sparkly1

Edició física de la nostra joia oculta

Respecte l’enregistrament i el procés de gravació en Pete es va mostrar igual de detallista “Vaig enregistrar i mesclar jo mateix el single a l’àtic de la casa on vivia llavors, a un turó de l’àrea de Meersbrook de Sheffield. Personalment crec que no sona massa professional, però crec que hauria perdut un cert que si així hagués estat enregistrada” afegia “La teva joia oculta la vaig enregistrar, sinó recordo malament abans que les altres dues del single. Vaig fer servir el meu portàtil, el software anomenat Traktor i un micròfon. Vaig afegir-hi algun overdub de guitarra a la tornada i una pandereta al tercer vers. Tot el procés va durar entre una i dues hores”. El single va acabar sent masteritzat per en Shawn Hatfield, conegut per a feines amb Merzbow, Allo Darlin’, Darren Hayman, Humantics i per un munt de petits segells

La cançó va acabar sonant un cop a Radio 1 d’Anglaterra però, per desgràcia només va ser una vegada i Atomic Beat Records va tardar el seu temps a vendre tots els singles, fet que ell va relatar irònicament a la cançó “They Played My Song on Radio 1”. El single compta amb una no gens menys interessant portada Anda Theodorakaki que segons Pete acompanya de forma subjectiva i ben aconseguida el significat de “Sparkly” la Cara A del single.

Peter Green, el nostre protagonista d'avui

Pete Green, el nostre protagonista d’avui

Pete Green especificava sobre el seu estil musical “Toco en acústic però tot i així em sento més identificat amb l’indiepop, ja sigui suau o sorollós,tocant amb bandes o amb artistes en solitari. No m’acabo de trobar musicalment proper a artistes acústics bons però que practiquen folk, blues…

Llocs més interessant on podem trobar la cançó “The Ballad of Phil Jevons”:

  • Pete Green–Everything I Do is Gonna be Sparkly Sg 2007 Atomic Beat Records ABR001–CaraB
  • Indie Tracks Festival The Compilation 2007