Dia important demà a Bankrobber. El segell barceloní estrenarà l’espectacle Cançons De La Veritat Oculta, un dels seus projectes més ambiciosos pel que han comptat amb la col·laboració de diferents cantants de l’escena catalana per oferir un fresc de cançons centrades en contes de Calders, interpretades en directe per Judit Nedderman. El segell va confirmar ahir, a més, que l’espectacle girarà a partir de la propera tardor per diferents ciutats catalanes. Per RUBÉN IZQUIERDO

Pere Calders fou un dels més grans escriptors del segle XX. Els seus contes, amb els peus en la quotidianitat però enlairant-se sempre cap a l’inesperat, han despertat la imaginació de moltes generacions. Aquest 2012 se celebra el centenari del seu naixement i volem recordar-lo amb cançons. Millor dit: transformant els seus contes en cançons

L’Auditori de Barcelona acull demà un dels homenatges més esperats a la figura de Pere Calders. Ho fa de la ma de Bankrobber, el segell discogràfic barceloní que celebrava al 2011 el seu dècim aniversari i que protagonitza ara un dels grans aconteixements de le l’any en un espectacle que reuneix a 11 autos de renom de l’escena indie catalana per musicalitzar textos d’una figura tan important dins l’imaginari col·lectiu com la de Pere Calders.

El resultat és un homenatge sincer que compta amb la presència d’aquests 11 autors de l’escena catalana, protagonistes “d’un vestit a mida” ajustat a la figura de Judit Nedderman, encarregada de donar vida a l’espectacle aquest divendres en un espectacle dirigit i arranjat per Genir Bou, de The Gramophone All Stars i que compta amb una orquestra integrada pel propi Bou com a saxo tenor i flauta i els músics Andrés Tosti (trompeta), Sidru Palmada (trombò), Vic Moliner (baix elèctric i contrabaix), Adrià Plana (guitarra elèctrica i acústica), Eloi Escudé (piano i teclats) i Aleix Bou, bateria.

Els temes que interpretarà Nedderman provenen de les col·laboracions dutes a terme per músics com Jaume Pla (Mazoni), Maria Rodés, Pere Agramunt (La Brigada), Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Joan Colomo, Vicky de Clascà (Bikimel), Guillem Caballero (Els Surfing Sirles), Mireia  Madroñero (Miss Carrusel), Ramon Faura (Le Petit Ramon), Pau Guillamet (Guillamino) i Jordi Lanuza (Inspira), una mostra prou signifactiva de la música catalana actual, volcats en aquest homenatge presentat ahir, al que s’ha d’afegir el component audiovisual que acompanyarà a Nedderman a l’escenari.

Cartell de Cançons De La Veritat Oculta // Bankrobber

Segons van confirmar ahir des de Bankrobber, l’espectacle s’alternarà amb la projecció de films inèdits enregistrats pel propi Calders, “cedits per la família” de cara a aquest espectacle, una bona manera de donar encara més brillantor a un espectacle produït directament per Bankrobber juntament amb l’Auditori, i que servirà per retre homenatge a la figura de Calders l’any del seu centenari.

Els responsables del segell han conformat així un fresc on hi participen músics de la seva pròpia forma i d’aliens, als que va contactar amb el propòsit de que cada un d’ells agafessin una petita part de l’obra de Calders per inspirar-se, un exercici que ha donat peu a interpretacions personals que ajuden a enriquir la proposta, que disposa dels The Gramophone All Stars, d’on prové la pròpia Judit Nedderman , per musicalitzar la proposta. Nedderman col·labora de fet amb diferents projectes, ja que a més de fer-ho amb la citada banda ho fa amb Coetus, Vrd i Blau i el Soul Choir Barcelona, encarant ara un dels reptes més importants de la seva trajectòria musical.

Durant la presentació de l’acte Marçal Lladó va confirmar que es realitzarà una petita gira per diferents punts de Catalunya passat l’estiu, tot descartant l’enregistrement d’un disc per commemorar l’espectacle, el que converteix la cita de demà en una gran ocasió per comprovar el resultat d’un dels projectes més engrescadors fets a casa nostra als darrers mesos. La gira, de fet, és molt probable que es faci coincidir en dates amb les de la celebració del centenari Calders, a celebrar el proper 29 de setembre.