Comença el ball de noms pel que fa als festivals d’estiu catalans. Aquesta temporada hi ha molt d’interès en veure la configuració dels cartells del PopArb i el Faraday, sobretot degut al fet que tots dos compartiran dates a l’últim cap de setmana del mes de juny. De moment, el PopArb ja ha anunciat la presència de dos dels seus caps de cartell. Destaca, clar, el retorn de Carabén i els seus després del seu pas pel festival al 2005. Al final, serà cert allò de que tot torna a començar

La presència d’Antònia Font i de Manel van fer de l’edició de l’any passat una de les més concorregudes del PopArb, festival que enguany celebrarà la seva dotzena edició i que ha començat a presentar aquest dilluns part del seu cartell. Si l’estiu passat els balears i els barcelonins van aportar la nota mediàtica del cartell, la responsabilitat d’actuar com a caps de cartell aquest estiu sembla que estarà repartida, a falta de noves confirmacions, entre Love of Lesbian i Mishima.

Els Love of Lesbian presentaran el seu nou treball d'estudi

Totes dues formacions presentaran disc abans de l’arribada de l’estiu. Els primers ho faran presentant el seu novè treball d’estudi, mentre que Mishima cercarà mantenir el nivell d’excel·lència adquirit amb Ordre i Aventura, el disc que va suposar la seva entrada a la maduresa definitiva i que van defensar amb èxit per pràcticament tota la geografia catalana entre finals de 2010 i tot l’any passat, arribant a presentar el seu millor treball fins ara a festivals com el Sonorama d’Aranda de Duero o el Monkey Week.

El PopArb, que se celebrarà els propers 29 i 30 de juny, compartint dates amb el Faraday de Vilanova i la Geltrú, ha apostat així per dos noms de gran pes dins de l’escena catalana, dues formacions que evidencien un gran estat de forma i que es veuran aquest 2012 amb la responsabilitat de refermar aquest bon moment amb els nous treballs que totes dues formacions presentaran als propers mesos.

David Carabén i els seus tornaran al PopArb aquest estiu // Juan A Pegoraro

Si Love of Lesbian presentarà el seu novè disc, Mishima tornarà a portar al PopArb la seva música per fer-ho amb el sisè. Mishima ja va presentar al 2005 Trucar a casa, recollir les fotos, pagar la multa, així que el seu pas pel PopArb serà el retorn d’una banda ja consagrada entre les més grans de l’escena catalana i l’ocasió perfecte per gaudir dels temes del nou disc, dels que vam gaudir un petit avanç al concert de l’Heliogàbal del passat mes de desembre.

[youtube id=”dzXKYFQdJJw” width=”600″ height=”350″]

Amb Mishima i els Love of Lesbian el PopArb ha confirmat també a Arthur Caravan, que defensarà el segon disc d’estudi,  el lloat Atles enharmònic i els Mates Mates, un dels grups de la cada cop més emergent Plana de Vic, que arribaran amb Vida Animal sota el braç, el seu primer LP, produït per Joan Pons i destinats a ser un dels nous noms a seguir en aquest 2012.

L’organització ha fet saber que els abonaments es poden adquirir ja al preu de 45 € a través d’aquest link.

(les fotografies de Love of Lesbian i Mishima son propietat de Juan Andrés Pegoraro, realitzades per a PopArb)