Després d’un final de 2010 i un inici de 2011 molt intensos, ara ja feia uns mesos que estàvem pendents de rebre novetats relatives al nou treball de Renaldo i Clara. Els lleidatans estrenen treball aquest mes de maig amb Lilà, un nou 7” editat per Elefant Records i que inclou quatre dels temes que més han sonat als diferents concerts que han realitzat als últims temps. Hem parlat amb la Clara Viñals, a la que ja vam entrevistar el nostre primer mes de vida, per tal de que ens expliqui ella mateixa com ha viscut el llançament del vinil. Per RUBÉN IZQUIERDO

  • La banda recupera la seva via més acústica amb Lilà, quatre nou temes presentat per Elefant Records amb un 7” molt cuidat, d’el·laborada presentació
  • El grup reinterpreta D amb la voluntat de donar-li la mateixa forma amb la que el presenten als seus directes, de nou molt cuidats a nivell acústics després del lleuger canvi de registre amb el que van sorprendre al BAM

[youtube id=”lof3pdTOlsY” width=”600″ height=”350″]

Tornen Renaldo i Clara i ho fan amb un nou 7” sota el braç. Pràcticament dos anys després, en realitat una mica més, de presentar-nos el seu primer EP i després de varies tongades de petits concerts en directe -gairebé sempre en un format acústic que encaixa a la perfecció amb l’essència del grup- la formació encapçalada per Clara Viñals torna ara de la mà d’Elefants Records, que ha assumit l’edició de les quatre noves cançons després que l’anterior proposta dels lleidatans arribés editat per Quadrant Records, petit segell local que va apostar per Renaldo i Clara molt a l’inici d’una carrera musical decidida a créixer a cop de directe evocador i de petites joies musicals com l’ara presentada.

Tal i com ella mateixa ens explica en aquesta mateixa entrada, de Lilà ja havíem sentit a parlar una mica ja fa un temps -de fet ja ho havia fet a l’entrevista que ens va concedir el passat mes de novembre, així que les ganes d’escoltar el seu resultat final van en augment. El nou 7”, una edició limitada de 500 exemplars, arriba formant part de la col·lecció New Adventures in Pop, bateria de llançaments que Elefant ha preparat, i que inclou tanmateix els nous treballs de The Ruskettes i Knickers.

Detall de la portada del nou 7'' de Renaldo i Clara // Elefant Records

Ara fa uns mesos us vam entrevistar a la web. Des de llavors heu estat treballant per treure aquest Lilà. Quin balanç en fas?
Treure un disc, almenys per nosaltres, és un procés llarg. Des de que l’has gravat fins que no surt poden passar molts mesos, i és una sensació una mica rara perquè a vegades sembla que estigui tot parat. Però això dóna temps per fer més cançons i començar a preparar el següent disc, que és el que estem fent, a part dels concerts.

Ara fa uns mesos us vam entrevistar a la web. Des de llavors heu estat treballant per treure aquest Lilà. Quin balanç en fas?
Hem tornat a apostar per una línia més acústica, que és la  que hem fet servir a la majoria dels nostres concerts, amb petites excepcions com aquella.

L’últim cop que vam parlar comentàvem que al directe del BAM, per exemple, us vam veure en un format més pop que els anteriors. On ens deixa estilísticament Lilà?
Doncs el single justament segueix una línia més acústica, que és més el que portem fent a la majoria de concerts, menys al del passat BAM.

Recentment vau tocar als cicles Primavera als Bars i d’aquí poc us veurem a l’Heliogàbal. Cóm encareu els nous concerts amb Lilà ja sota el braç?
Nosaltres estem acostumats a tocar cançons que no estan editades, perquè només tenim publicat un EP i ara aquest 7”, així que el públic ja ha sentit bastant les cançons noves. Però sempre és més agraït tocar sabent que el públic les pot escoltar quan li doni la gana.

Et puc parlar una mica de les cançons “lilà”, “D” i “al final de les mans”…
Lilà
. És una falsa cançó de desamor. Els sentiments contradictoris són els que més m’agraden per fer cançons, són molt entretinguts i a part crec que són dels més sincers que hi ha.

D.  Aquesta cançó ja va sortir al primer EP, peròteníem ganes de tornar-la a gravar tal qual la toquem als concerts en acústic.Són bastant diferents, amb aquesta versió ens hi sentim més identificats.

Al final de les mans. Descriu una imatge nocturna a una plaça de Lleida.