Oh Fantasma. Aquest és el suggerent nom amb el que alguns dels protagonistes més coneguts de l’escena musical catalana han batejat una proposta diferent, marcada per l’originalitat de la seva proposta i el ventall de noms reunits per donar-li forma. Una aventura que tindrà el seu punt culminant amb l’enregistrament d’un disc a l’estudi de Guissona de Joan Pons (El Petit de cal Eril). Abans, però, els podrem veure en directe en una doble jornada programada dins del cicle Nits d’Estiu, organitzat per L’Obra Social de La Caixa. Per RUBÉN IZQUIERDO

  • Aquest nou super projecte musical tindrà la seva presentació formal els propers 21 i 28 d’Agost dins del cicle Nits d’Estiu
  • Els diferents components del projecte enregistraran els temes a l’estudi de Guissona de Joan Pons
Imatge promocional del projecte Oh, Fantasma

Imatge promocional del projecte Oh, Fantasma

Les Nits d’Estiu ens estan oferint una més que interessant programació aquest curs, gràcies a la seva variada proposta de música, arts escèniques, poesia, dansa o circ, un cicle que té com a finalitat omplir els dimecres de Juliol i Agost amb diferents propostes culturals, i que va programar fa tot just uns dies el concert de final de gira de Maria Rodés.

I a la recta final del cicle trobem dues propostes que prometen ser especials, al servir pràcticament com a presentació formal d’Oh Fantasma!, projecte musical definit com un “experiment mutant” i un “espai de llibertat creativa“, on impera una única condició: no cantar. La banda, apunten des de les notes promocionals, no és fixe ni disposa de formació estable, convertint-se en un col·lectiu obert “als canvis de formació“,on “ningú depèn estrictament de ningú“, tret característic els hi dona un marge molt més gran que el gaudit en propostes musicals més convencionals.

Amparant-se en aquesta llibertat creativa, alguns dels noms més coneguts del panorama musical català s’han reunit per donar vida a la proposta. Parlem de noms com Raül Fernández (Refree), Ferran Palau (Anímic), Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Jordi Matas (Under, Hat) o Mau Boada (Esperit!). Tots ells es reuniran per protagonitzar dos concerts dins del cicle, els propers 21 i 28 d’agost, en una oportunitat “única de veure’ls en directe abans de l’aparició del seu primer disc“, que serà enregistrat a l’estudi-teatre de Joan Pons a Guissona, on de fet va gravar La Figura del Buit amb producció de Mau Boada.

Tots dos concerts començaran a les 22:00 hores, i les entrades ja estan a la venda al preu de 6 euros.