La 14a edició de la FiM, la Fira de Música al carrer de Vila-seca, ha començat a destapar el seu cartell, tot confirmant els primers artistes programats que faran d’aquesta una edició marcada per l’emergència creativa i l’avantguardia musical. REDACCIÓ

  • Egon Soda, Univers, Salvaje Montoya i Extraperlo, entre els primers confirmats per la 14a edició de la FiM_Fira de Música al carrer de Vila-seca
  • La primera sèrie de confirmats reforça el compromís de la Fira amb l’escena emergent, amb la voluntat de mostrar “allò que s’està coent als locals d’assaig” de Catalunya

[youtube id=”t8yZw-4mQJY” width=”600″ height=”350″]

música emergent, configurant-se un cartell marcat per les propostes arriscades i variades que tenen en noms com Egon Soda i Univers alguns dels seus primers confirmats. Els primers confirmaran a Vila-seca que la seva és una de les edicions discogràfiques més sonades de l’any, mentre que els segons confirmen que ara arriba el seu moment, amb presència confirmada també al popArb, dies després del seu pas pel Make Noise Festival celebrat a la sala Apolo de Barcelona.

Més confirmacions de pes son les d’Extraperlo i Tiger Menja Zembra, aquests amb ex-components de Camping-, així com l’aposta per l’experimentació sonora de PacoSan o el folk renovador de Sexy Bicycle, que portaran la seva proposta d’autor encapçalada per The River a la Fira al figurar també entre els primers confirmats. Aquesta primera bateria de noms es completa amb els cada cop més actius Salvaje Montoya, el mallorquí Miquel Serra i els guanyadors de la darrera edició del Sona 9, els Empty Cage, així com amb el sarcasme de Tejero i la sampledèlia pop de Sea & Sun.

[youtube id=”sh-aiU_sWT8″ width=”600″ height=”350″]

L’edició d’enguany arriba tanmateix marcada per l’èxit d’inscripcions a la convocatòria prèvia per donar forma al cartell, una llista integrada per més de 800 noms de la que sortirà la composició definitiva del cartell, tasca realitzada per la direcció artística de la Fira i el comissariat artístic format per diferents periodistes musicals. Des de la Fira, el seu director Kike Bela apunta que “l’objectiu és conèixer directament allò que s’està coent als locals d’assaig i espais creatius del país, amb la voluntat de proposar un arriscat i diversificat ventall de grups que representi les darreres tendències del mercat, de l’interès del públic i dels professionals del sector“.

En les properes setmanes s’aniran confirmant la resta de bandes que passaran per la FiM Vila-seca 2013. La FiM tornarà a Vila-seca el primer cap de setmana de maig  amb gairebé 35 propostes diverses en estils i formats. A més a més, es comunicaran altres novetats en el funcionament, estructura i activitats d’aquesta fira professional de música emergent.

Des de la Fira s’ha creat una llista de reproducció Spotify que s’anirà completant a mida que es tanqui el cartell complet d’aquesta edició.