Van aparèixer a moltes de les llistes de 2011, i segueixen sonant amb força. Són els Gran Amant, que amb la seva primera proposta, El Primer Disc(2010) han aconseguit fer-se un lloc a la complicada escena independent. Aquest dijous podrem veure aquesta banda de pop dadaista a l’Helio, i, a més, estaran també al Faraday i a l’Embassa’t. Per NORMA SOLANO.

Els temes reflexionen sobre una utopía: la felicitat. I també sobre les derrotes a les relacions, però són sobretot reflexions molt personals

Els membres de Gran Amant, en una imatge promocional

Tornem a parlar de Mallorca, i en aquest cas ho fem d’una banda que neixia el 2009 i que es mou entre el noise-pop, el soul doo woop pulp i la psicodèlia. Diuen que les seves influències són molt variades i que els seus temes, que afloren de l’ideòleg del projecte, Gerard Armengol, reflexionen sobre una utopía: la felicitat. I també sobre les derrotes a les relacions, però són sobretot reflexions molt personals.

Si bé Armengol és l’ànima de la banda, també s’ha de destacar la visió que hi donen Jordi Herrera, component de The Marzipan Man, i baixista a Gran Amant, o Pep Toni Ferrer, membre de la formació i, paral•lelament frontmant d’Oliva Trencada, un altre grup mallorquí que ha sonat amb força en els darrers anys i que molts ja tenen a las seva discoteca particular i del que deixem un dels seus temes més icònics.

[youtube id=”fTRF3KRFGOQ” width=”600″ height=”350″]
Oliva TrencadaBitxicletes Bronson

En Gerard, en Pep i en Jordi, juntament amb Manu Mielniezuk, que toca trompeta, acordió i casiotone, formen, doncs, Gran Amant. La seva primera referència va ser gravada l’any 2010, i des d’aleshores no han parat de difondre’l. S’anomena El Primer Disc, està íntegre disponible al seu bandcamp, i hi trobem 12 temes molt pop com és el cas de la cançó homònima al disc, tot i que també hi ha temes molt més innovadors, com es el cas del tema que obre el disc, Twin Peaks.

Amb només aquesta proposta, han tocat a Minimúsica del Primavera Sound 2010, a diferents cicles de concerts i bars de la ciutat comtal, a més de participar i quedar ben situats d’un concurs de maquetes… De moment, es preparen pel concert de dijous a l’Heliogàbal, i tenen en perspectiva dues cites més que atractives: Embassa’t i Faraday. Gran Amant seguiran fent que parlem d’ells.