Els amics de Concertsperquesi s’han fet grans. Tant, que dissabte estrenaran el seu primer festival gratuït, un Ermessenda Pop Festival que comptarà amb grups com Doble Pletina, Joan Colomo, Oliva Trencada o Renaldo i Clara. L’Ermessenda és possible gràcies a la col·laboració de Concertsperquesi amb el Centre Cívic Urgell, seu habitual del cicle a la seva última etapa, i es desemvoluparà en dos escenaris: l’habitual de l’Auditori, on tocaran Renaldo i Clara i Joan Colomo, i l’habilitat a la illa interior d’Ermessenda de Carcassona, de la que agafa el nom. Per RUBÉN IZQUIERDO

  • Coincidint amb l’arribada de l’estiu la gent del CPQS dóna un pas més i amplia la seva oferta musical amb l’organització del seu primer festival gratuït
  • Doble Pletina i Joan Colomo es situen al capdavant del mateix, amb un cartell completant amb els balears Oliva Trencada i els lleidetans Renaldo i Clara
  • El festival aprofitarà l’habitual espai de l’Auditori amb el de la illa interior d’Ermessenda de Carcassona

Joan Colomo, a la presentació del seu nou disc al Festival de la Guitarra // R. Izquierdo

Hem aprofitat la celebració del Festival per fer balanç amb els amics de CPQS dels tres anys de vida d’un dels projectes més engrescadors a nivell musical de l’escena local. “Concertsperquesi neix l’any 2009 de la idea del Mauri i en Pau d’aprofitar un espai tant especial com Can Deu, un edifici modernista funcionant com a centre cívic, per oferir concerts gratuïts, ampliant i deslocalitzant la poca oferta de llocs on poder tocar i anar de públic, i poder fer-ho d’una manera fàcil i amb una certa garantia de qualitat i bon tracte”, ens expliquen l’Istar i en Mauri, des de l’organització de CPQS.

Això es fa possible sobretot gràcies a l’Oriol, programador cultural de Can Deu durant les dues primeres temporades, i l’empresa que gestiona el centre cívic que mica en mica comença a dotar de recursos econòmics al cicle i permet en primer lloc pagar els grups i en segon lloc oferir un pica-pica tradicional de benvinguda als assistents”, una de les marques de la casa d’un cicle que s’ha caracteritzat sempre pel seu excel·lent tracte a l’usuari. Recordant els primers concerts, l’Istar i en Pau ens comenten que “els primers dos mesos es programen els concerts de Les Philippes, que repetirien al mes de juny tancant la primera temporada, i el concert doble de Gúdar i Pobre Chaval. Aquests dos primers mesos les bandes no van cobrar, si be més endavant els tornaríem a programar com a mostra de gratitut”, rememoren.

Al novembre en Pau deixa el seu lloc a l’Istar, i a partir d’aquí i durant dues temporades el cicle va creixent i es va consolidant, veient les actuacions de Fred i Son, Maria Rodés, Nisei, 4t1a, Gentle Music Men, Mine! o Sanjays.

La tercera temporada, l’actual, va començar amb canvis a l’equip cultural del centre cívic Can Deu, amb l’Oriol deixant el seu lloc i agafant més responsabilitat al capdavant del nou centre cívic Urgell. Durant el primer trimestre Concertsperquesi ofereix dos concerts al mes, un a Can Deu i l’altre al recent estrenat Auditori del Centre Cívic Urgell.

Cartell pel concert de Petit i Senderos // CPQS

La nova aventura va ser un èxit”, ens recorda al temps que apunta que la importància de comptar amb les actuacions de Petit, Senderos, Me and the Bees o Naturalesa Salvatge. Amb el cicle ja consolidat, l’equip que gestiona la programació cultural del Centre Cívic Can Deu va decidir que no volia seguir donant cabuda al nostre cicle, traslladat definitivament a la seva seu del carrer Urgell.

A partir d’aquest moment s’inicia el 2012 programant el cicle únicament a l’Auditori del Centre Cívic Urgell, amb una actuació al mes de gener d’Anímic on l’Auditori es fa petit i s’omple completament. La seguiran actuacions de Petrus, Evripidis and His Tragedies o Williamsburg, fins arribar a aquest mes de juny.

Els Anímic van inaugurar la nova etapa del cicle // CPQS

Pel cicle el mes de juny sempre ha estat especial, és la culminació de la temporada i l’arribada de l’estiu, i aquest any, aprofitant les ganes del centre cívic de treure partit d’un espai com l’auditori i alhora la recent rehabilitada illa interior Ermessenda de Carcassona, hem decidit iniciar aquesta aventura en forma de festival“, conclouen, al temps que assenyalen que l’Ermessenda Pop Festival gaudirà de “quatre propostes increïbles de casa nostra com són els lleidatans Renaldo & Clara, els mallorquins Oliva Trencada, i els barcelonins Joan Colomo i Doble Pletina“.

Cartell de l'Ermessenda Pop Festival