L’Embassat, el Festival Independent del Vallès, va presentar ahir la configuració definitiva de la seva quarta edició, amb la voluntat de repetir l’èxit de públic de les anteriors edicions. Després d’aconseguir que més de 4.000 persones hagin gaudit ja dels grups que han donat vida al seu cartell, l’organització ha apostat per un cartell eclèctic amb el que tornar a omplir La Bassa. Ho gaudirem a partir del 7 de juliol. Per RUBEN IZQUIERDO

  • L’Embassat arriba a la seva quarta edició amb la proposta consolidada i Mishima com a cap de cartell d’un programa molt eclèctic que aposta per la presència de diferents estils amb els que oferir un fresc molt complert de l’escena actual
  • L’edició d’enguany es durà a terme el proper 7 de Juliol i comptarà amb noms com Pegasvs, Maria Coma, amb el seu celebrat Magnòlia, o We Are Standard

L’edició d’aquesta temporada comptarà amb Mishima com a gran cap de cartell, tot i que el Festival ha aconseguit guarnir un cartell molt complert que ens oferirà una mostra molt qualitativa de l’estat actual de la música catalana. Aquest serà el primer cop a més que l’organització pugui comptar amb la col·laboració del públic a través del micromecenatge de Verkami, destacat per Embassat com “un factor clau per tal de mantenir la bona nota” d’edicions anteriors.

L’organització aposta enguany pels grans noms -a més de Mishima hi destaca la presència de Maria Coma, de gira amb el seu celebrat segon treball i We Are Stantard– i per nous noms emergents cada cop més consolidats com Gran Amant -dels que vam parlar fa molt poc aquí mateix-, The Brandy Hips, Cut Your Hair i els cada cop més sòlids Pegasvs.

Mishima
Sis discos després del seu debut, Mishima son la banda del moment gràcies al gran èxit aconseguit amb L’Amor Feliç. Deu anys després de començar a el seu recorregut vital, la banda de David Carabén figura ja entre les més populars de l’escena catalana, unes sensacions que van començar a corroborar-se a Ordre i Aventura i que ha explotat de manera definitiva amb L’Amor Feliç.

La banda omplirà La Bassa amb alguns dels seus hits, en un estil carregat de concerts pels autors de Set Tota La Vida, una bona ocasió per tornar a refermar el gran estat de forma de la banda.

[youtube id=”SSqQsdJ4kr0″ width=”600″ height=”350″]

We Are Stantard
El dance rock dels de Getxo ha anat pulint la seva forma des del 2004, quan es van constituir com a banda abans de girar per bona part dels escenaris del panorama estatal. L’organització de L’Embassat es va felicitar ahir per poder portar-los, després de portar “tres anys intentant-ho”. Els bascos presentaran Great State, un dels seus treballs més pop amb referències creauades amb Stone Roses o Primal Scream.

Maria Coma
El salt aconseguit per Maria Coma amb Magnòlia és per treure’s el barret. Acompanyada pel Quartet Brossa, Coma va aconseguir amb el seu segon disc d’estudi situar-se entre les autores més suggerents de l’escena,  un reconeixement que ha refermat ara amb el seu salt en directe. Maria Coma arribarà amb la banda habitual, on hi tornarà a figurar el bateria i productor Pau Vallvé, amb qui ja va col·laborar a ü_ma.

Pegasvs
Si algun grup ha aconseguit donar el gran salt aquest 2012 aquest és Pegasvs. La seva electrònica retrofuturista s’ha situat entre els treballs amb més ganxo de la temporada, amb ritmes que van del kraut rock alemany als sintetizadors analògics. Comparats per l’organització amb Broadcast o Stereolab, Pegasvs gaudeix de la veu de Luciana della Villa, fent de la seva presència un dels reclams més sonats d’aquesta edició.

Pegasvs, fotografia de Sergi Miró

The Brandy Hips
Segona formació basca que visitarà la bassa de Sant Oleguer, The Brandy Hips repren el fil del pop donostiarra per figurar com una de les grans apostes de l’organització per l’Embassat 2012. La banda arriba per presentar Raincoat (YoungHipsters Records, Warner Chappel, 2012), un treball farcit de riffs que pren com a referència grups com Vampire Weekend o The Shins i que aportarà la seva celebrada quota de “pop lluminós” a la bassa.

Gran Amant
Vam parlar fa molt poquet de Gran Amant, així que ahir l’organització ens va fer molt feliços quan va confirmar la presència dels balears a la cita estival del Vallès. El Primer Disc (Foehn Records, 2011) barrejava be el folk amb els sons més mediterranis, tot plegat amb un directe molt “divertit” marcat per l’esperit “illenc del planeta Mallorca”.

Cut Your Hair
El sabor eclèctic de l’Embassat tornarà a gaudir amb aires surferos, aquest cop arribats de Barcelona amb els Cut Your Hair. Barreja de postpunk, dream pop i el so made in California que servirà per presentar alguns dels temes que configuraran el seu primer disc.