Mishima va anunciar ahir el nom del seu nou disc, la data del primer concert i el títol del single de llençament del que serà el seu sisè àlbum d’estudi. Un triple pronunciament per començar a familiaritzar-se amb el que serà, segur, un dels discs catalans de la temporada, definit pel propi Carabén com “el seu millor treball fins ara”. Ho comprovarem ben aviat. Per RUBÉN IZQUIERDO.

Icònica imatge promocional de Mishima, amb la banda al complert // MISHIMA

2011 va ser l’any ideal per recollir els fruits de la feina anterior. Si al 2010 l’èxit arribava amb Ordre i Aventura, al 2011 el reconeixement va arribar en forma d’una gira titànica, amb el concert icònic al Palau com a gran referent, però també amb altres dates significatives, com la nit d’estiu al Poble Espanyol com a caps de cartell del Pròxims -una nit d’allò més maca, amb el sol caient a la seva plaça central com si fos Sant Pere, la del multitudinari concert a les festes de Sants, darrera parada de la seva gira més global fins ara, o el simbòlic concert al Sonorama, una de les seves primeres incursions de la temporada fora de Catalunya que va deixar un gran record a tots aquells que vam tenir la sort de gaudir del seu directe allà. Les habituals nits a lHelio van servir per tancar un any gairebé màgic, al que han donat continuïtat ben aviat amb els anuncis realitzats ahir.

David Carabén, al Pròxims celebrat al Poble Espanyol // R. IZQUIERDO

Conscients d’estar en el seu moment més dolç de la banda, Carabén i els seus han optat per repetir algunes de les fórmules que millor han funcionat fins ara, tornant a col·laborar amb el seu productor habitual Paco Loco a Cadis, com marca la tradició, i realitzant la gravació del disc de manera fragmentada. Andrés Hispano i Albert Folch, habituals col·laboradors habituals del grup, repeteixen com encarregats del nou disseny del disc.

Segons l’anunci que va realitzar el propi grup a les seves xarxes socials, el nou disc es dirà L’Amor Feliç i sortirà al mercat el proper 27 de març. El nou àlbum de Mishima servirà a més per estrenar el nou segell de la banda, The Rest Is Silence, tot i que la distribució la portarà Warner Music, i agafa el seu nom de la cançó de George Brassens -una referència sempre present a l’entorn de Mishima- Il n’ya pas d’amor hereux.

L’Amor Feliç té com a repte mantenir la línia de creixement continuat que ha acreditat Mishima als seus dos darrers treballs, un creixement que es va començar a intuir a Set Tota La Vida, al 2007, i que es va fer del tot evident ja amb Ordre i Aventura (2010), dos àlbums que van fer de Mishima un dels grups de referència de la música en català més enllà dels gèneres i les etiquetes.

El primer single i la gira, a punt
Si el 27 de març és la data marcada en vermell pels fans de Mishima per poder gaudir del disc sencer, dimarts vinent serà un dia important per tots aquells que esperin amb ganes l’arribada del seu nou treball, ja que serà quan Mishima presenti el primer single de L’Amor Feliç. L’última ressaca estarà disponible des de llavors per començar a preparar l’arribada d’un treball que serà protagonista d’aquest primer semestre de la temporada gràcies a més a la realització de la gira de llençament, que començarà a L’Auditori de Girona el proper 13 d’abril.

Allau de novetats doncs pels fans de Mishima i ganes immenses de que tot torni a començar per tots aquells que vam considerar Ordre i Aventura com un dels millors treballs musicals de 2010.