Aquest dissabte Trilogy Rock i Ca La Samsona ens han preparat una oferta de luxe per encarar amb entusiasme el cap de setmana, amb el concert vermut que oferirà l’Oriol Tramvia i que servirà per gaudir d’un repàs de la seva trajectòria professional. L’acte, gratuït, començarà a les 12:00 hores a l’Ateneu Cultural de la Samsona. Per RUBÉN IZQUIERDO

Parlem sovint de la bona relació, excel·lent, de fet que mantenim amb els nostres admirats amics de Trilogy Rock, un dels programes de i sobre música més veterans de la ràdio catalana, que s’emet en directe cada dissabte de 15:00 a 18:00 hores a Ràdio Sant Joan de Sant Joan de Vilatorrada. El programa és pot seguir al 107.9 FM al Bages, o a Internet des de qualsevol altra ubicació.

[youtube id=”WvZ_enpNYFY” width=”600″ height=”350″]

Un dels trets distintius del Trilogy Rock és la seva aposta per l’entrevista i el concert en acústic, dues debilitats d’aquesta casa, que complementen també amb un seguit de concerts en directe amb els que culminen la seva projecció. Ja vam parlar al seu moment de la gira que van organitzar amb Frozy, i aquest cap de setmana tornen a ser notícia amb el concert-vermut organitzat a quatre mans amb Ca La Samsona. Allà actuarà aquest dissabte a els 12:00 hores l’Oriol Tramvia, un concert que apunta a especial cantat a viva veu, sense amplificar veu i guitarra. Tal i com ens apunten des de Trilogy Rock, el concert “recuperarà temes dels seus discos publicats, i recitarà poesia“.

D’entrada gratuïta, aquesta serà una ocasió especial per retrobar-se amb la música d’un nom mític de l’escena catalana, un músic incombustile que va començar fort fa ja una pila d’anys, figurant com a membre del mític Grup de Folk. El seu disc Bèstia és, tal i com assenyalen des de l’organització, “una de les obres més impactants que ha donat el punk i el rock fet a Catalunya“, un camí que ha reprès aquesta última dècada tornant a editar discos amb un ritmé més que profitós, tot plegat amb “una perspectiva d’autor” madurada amb el temps, on la poesia juga “un paper destacat“.

[youtube id=”xIwAgLVD9Cg” width=”600″ height=”350″]

D’Oriol Tramvia, que continua en actiu compartint escenaris amb altres mites com Pau Riba o Albert Pla, i amb formacions joves de l’escena catalana, destaquem 60 Oriols, disc conmemoratiu del seu 60è aniversari i Quan Tu No Hi Ets, una de les seves obres millor arrodonides.

Concert-vermut amb Oriol Tramvia Dissabte
6 d’octubre a les 12:00 hores.
Ateneu Cultural Ca La Samsona c/ Sant Bartomeu 32 – Manresa. Entrada gratuïta

Cartell del concert-vermut d’aquest dissabte // T. Rock