Els afortunats que van poder gaudir d’aquella nit del 6 de març de 2011 al Palau de la Música Catalana de Barcelona, nit que va marcar una fita a la història de Mishima, ja la poden reviure. I els que no hi van poder ser, ara la poden fer seva. Sones ha anunciat el llançament de Palau, una capsa que inclou el DVD amb l’actuació d’aquella nit i els dos darrers àlbums del grup: Set tota la vida i Ordre i Aventura.

Aquell concert al Palau, on Mishima va tocar amb totes les entrades exhaurides, suposava per a ells un punt d’inflexió de luxe després de més d’un any presentant el seu cinquè disc. Tot al voltant d’aquell concert apuntava a que seria una nit memorable, i així va passar. Els mitjans van lloar el directe, publicant titulars com aquests a l’endemà: ‘Mishima, amb tot el seu poder’ (Nando Cruz, El Periódico) o ‘Una nit de Reis’ (Luís Hidalgo, El País).

Victor Velasco, de Sones, explica a Shook Down què va suposar aquell concert per al grup i el seu entorn: “El concert de Mishima al Palau de la Música va ser una gran festa de celebració de la gira d’Ordre i Aventura. Mishima tenen un cançoner increïble i en directe sempre donen una mica més. La col·laboració amb la Laetitia Sadier (Stereolab), el format acústic amb l’Elvira Jiménez al violoncel i l’aparició d’Espaldamaceta van ser tres grans sorpreses d’un concert trepidant. El concert en sí, la realització de TV3, la mescla del Paco Loco, l’escenari, la cançó inèdita (No obeir),… hi havia un munt de raons per editar aquest concert en DVD. Vam decidir afegir l’Ordre i aventura i el Set tota la vida per englobar en una fantàstica capsa l’època més exitosa del grup, fins el moment.”

El pack Palau també inclou el pòster del concert i un llibret de 48 pàgines amb les traduccions de les lletres dels dos discs al castellà i a l’anglès. Al DVD s’hi poden trobar, a més del concert al Palau enregistrat per TV3, amb les col·laboracions de Laetitia Sadier (Stereolab), Elvira Jiménez i Espaldamaceta, i a més, una sèrie d’extres, com els videoclips oficials d’Ordre i Aventura i Set tota la vida.

La capsa ja es troba en prevenda a la botiga de Sones, però aquesta no és l’única bona notícia que ens dóna Mishima: Un any més, tocaran per Nadal a l’Heliogàbal, i aquest cop seran tres dies seguits: 21, 22 i 23 de desembre. Això sí, les entrades no es posen a la venda fins el proper 5 de desembre. N. SOLANO

Portada de Palau Mishima // Fotografia de Sones