Cartell confirmat pràcticament al 100%100. El popArb’12 ens va sorprendre ahir amb la confirmació de bona part del seu cartell. A falta d’àlguna “sorpresa” per confirmar, l’organització ens va alegrar ahir l’inici de la Setmana Santa amb un seguit de noms contrastats, amb Mishima i Love of Lesbian confirmats com a caps de cartell des de fa uns dies i amb l’afegit ara de bandas com Manos de Topos, Brighton 64 o Mujeres entre els més destacats. Per RUBÉN IZQUIERDO

  • Mishima, Love of Lesbian i Sidonie, caps de cartell d’un festival que té amb els mítics Brighton 64 un dels seus grans reclams
  • Noms com Maria Coma, La Estrella de David, Mujeres o Litoral defensara els seus darrers treballs discogràfics
  • El festival es durà a terme els propers 29 i 30 de juny i cal afanyar-se: el ritme d’entrades és elevat i aviat es penjarà el sold out

[vimeo id=”16502324″ width=”600″ height=”350″]

Si la presència de Mishima o Love of Lesbian seran de les més celebrades entre els seus fans, amb la de Brighton 64 és l’organització la que veu com es materialitza un dels seus somnis de sempre. “Complim un desig que ens ronda pel cap des del primer popArb: portar a Arbúcies als mítics Brighton 64, i a més amb disc nou“, expliquen a la nota de premsa.

Cal recordar que el popArb, a celebrar el 29 i 30 de juny, va posar ja fa uns mesos les seves entrades a la venta, i que segons l’organització queden ja molt poques per vendre. El festival ha reunit un cartell molt equilibrat, amb noms com La Estrella de David –millor disc estatal per a Shook Down l’any passat amb Maracaibo-, Maria Coma, que defensarà el seu excel·lent Magnòlia, els vitamínics Biscuit o Sidonie, amb el seu mediàtic Fluído García.

La Estrella de David arribarà amb Maracaibo // R. Izquierdo

Amb ells, algunes de les formacions que més i millor ens van sorpendre l’any passat, com Els Amics del BoscMates Mates -pletòrics amb amb el seu Vida Animal– o Les Sueques, quartet de Barcelona i Vilanova que tot just ahir van presentar a L’Heliogàbal alguns dels temes que inclouran al seu primer disc, després de l’èxit aconseguit amb el seu EP online o els Rusty Warriors,  amb la “seva electricitat made in Cuenca“.

Altres noms importants son, clar, els de LitoralArthur Caravan i La Banda Municipal del Polo Norte. Els primers defensen enguany el seu notable Incidents Melòdics del Món Irracional, un treball de gran ressò mediàtic que els ha portat fins i tot a Islàndia, Arthur Caravan arribarà des de València amb l’èxit d’Atles Enharmònic sota el braç, mentre que La Banda Municipal ho farà amb l’empenta aconseguida amb el seu Corazón o Nada.

[vimeo id=”37545504″ width=”600″ height=”350″]

Noms consagrats amb valors emergents
A més dels noms consagrats que arriben amb nou disc a Arbúcies, com Mishima, Mujeres, Sidonie o Maria Coma, i bandes com La Estrella de David o Litoral, amb alguns dels discos més notables de la temporada passada, el popArb manté el seu compromís amb els nous noms i ens oferirà una mostra d’algunes de les bandes que més ens han agradat d’un temps a aquesta part.

És el cas de Els Amics del Bosc, amb Fluctuacions de l’Apòstol/Flam, editat al 2011, i de Les Sueques amb el seu pop/punk mig fosc mig naïf o els d’un Mates Mates que després de col·laborar l’any passat amb un mite de l’alçada de Vic Godard presentaran el seu Vida Animal, cançons en català i en italià que ens fan enyorar ja una mica l’estiu que encara no ha arribat.

Cartell promocional del popArb 2012