Beach Beach són un grup indie. Un grup indie de debó. Encara sense cap contracte discogràfic, (i la promoció que això comporta) aconsegueixen enamorar als seus directes, i arrossegar cada cop més fans entregats.

Potser és per la naturalitat amb la que aconsegueixen que tothom s’animi als seus concerts. Barregen punk amb un so autènticament tropical, que ens trasllada a aquells llocs on ens agrada estar a l’estiu. O potser la sinceritat. Ells mateixos admiten al seu Bandcamp que Beach Beach va nèixer com a fruit de l’avorriment al que se sotmet un illenc (en aquest cas mallorquí) quan arriba l’hivern, després de viure moments gloriosos i convertir-se en el centre de l’univers a l’estiu.

Pau Riutort, Tomeu Mulet, Àngel Garau i Lluís Cabot (van començar com a trio i fa molt poc que se’ls va afegir en Lluís) són quatre mallorquins que viuen a Barcelona. Mereixen, sens dubte, que se’ls inclogui a la llista de noves joietes mallorquines amb la seva banda. Però la seva feina no es limita a Beach Beach. Pau Riutort col•labora amb Extraperlo i Capitán (el darrer cop va tenir lloc al Primavera Club 11) i Tomeu Mulet amb Der Ventilator.

Fa un any, van publicar amb Tree House records (el segell dels Satellites) un 7” que duia el títol homònim d’un dels singles que incloïa, i possiblement un dels més representatius del grup: Leeuwenkoek. Amb l’altre tema del disc, Not Stockholm, i tres cançons més (Mapplethorpe, Palindrome i Youth volleyball) van formar un cdr del que van editar només 50 còpies. Totes les cançons apuntaven indubtablement a hit, i es va confirmar. Ja al 2011, la publicació del grup ha estat el videoclip de Leeuwenkoek, produït per Pezuña i amb un estil molt ‘a lo Canadá

[youtube id=”i5m9Zos0CJM” width=”600″ height=”350″]

Si us voleu deixar arrossegar per Beach Beach i les seves reminiscències estiuenques, toquen aquest vespre a La [2] de l’Apolo juntament amb els Ohio. No decepcionen! PICCOT GIRL

Fotografia de Noemí Cof extreta del Facebook de Beach Beach