Hi havia molta expectació per escoltar el nou treball dels Surfing Sirles després del llançament l’any passat del seu primer treball, Surfing Sirles LP, amb el que van aconseguir excel·lents critiques, rubricant així una trajectòria consolidada prèviament a través dels seus directes explosius. Ara reforcen la seva proposta de garatge, a la que han continuant farcint de bons temes amb aquest segon treball que redunda en determinats conceptes claus de la banda: lletres poderoses –Martí Sales mostra un envejable estat de gràcia com a compositor–, so enèrgic i esperit entre rocker i punk per completar un nou àlbum carregat de potència i esperit anàrquic,  on Taxista exerceix de gran hit i la resta de temes, fins a un total de 11, s’instal·len en un meritori i notable equilibri que fa d’aquest nou treball una obra a l’alçada de les expectatives creades.

Romaní, Semen i Sang manté l’accent rocker del seu antecessor, tot comptant amb la producció de Joan Colomo, col·laborador habitual als treballs dels Surfings i autor d’uns dels discos més rodons de la temporada amb el seu Producto Interior Bruto. El paper de Colomo és clau per assumir el marcat aire caòtic de la proposta i el reforça com a Surfing espiritual després d’una àmplia trajectòria de col·laboracions comunes del que Romaní… destaca com a punta de llança.

Si Taxista apunta a hit, Annunakis es presenta com un dels temes més complets del disc juntament amb la versió catalana de l’I Feel Love de Donna Summer. Tots dos temes van més enllà dels quatre minuts de duració i serveixen per corroborar el bon moment de forma de la banda, que ha comptat amb un grapat de col·laboracions per enriquir el resultat final, a cavall entre el rock i la psicodèlia, passant  pel personal filtre de la banda i el seu suggerent sentit anàrquic.

Maria Rodés s’ha sumat a la llista de col·laboracions posant veus a La Gravetat, mentre que Gramaphone Allstars ha brindat el seu suport amb el track d’obertura, un Montseny explosiu que serveix als Surfing per dibuixar les línees mestres d’un treball que compta també amb l’aportació de Roger Peláez a Vols Rock’n Roll? Puesté! i del propi Colomo a diferents temes.

A més del guinyo a la Summer, Romaní, Semen i Sang ret homenatge també al fotògraf Flowers, a qui dediquen Tòniques i Calendaris. Personatge cabdal de l’escena underground barcelonina, la seva incursió accentua el vocacional esperit lliure d’un disc tan enèrgic com addictiu, totalment coherent amb la intrahistòria de la banda. R.IZQUIERDO

[youtube id=”dliyxIjoQbw” width=”600″ height=”350″]