El nou concert de Son Bou, després de la presentació fa unes setmanes del seu excel·lent EP homònim, ens porta a més el primer concert a Barcelona de Tayga Tayga, el nou de la Gaia ex Aies, en una nit completa a més pel projecte balear Mikrophone. Per RUBÉN IZQUIERDO

  • Tayga Tayga és la nova aventura musical de l’excomponent de les Aies Gaia, un cop establerta a Brooklyn
  • El concert de presentació serà aquest divendres a l’Heliogàbal en format de triple proposta musical (5 €) i tindrà continuïtat a finals de mes amb dues dates a Mallorca

One day, two girls got together and started a band

La irrupció de les Aies -banda de la que tenim una llarga entrevista inèdita mai publicada que esperem publicar algun dia- va ser important, sobretot per sorgir just abans del (gran) moment pel que passen les bandes en clau femenina actualment. Els seus concerts amb les Vivian Girls, l’aventura a Captured Tracks o el disc editat aquí per El Genio Equivocado ens feia intuir que arribarien fins on elles vulguessin, i en part va ser així: l’aventura va acabar quan una de les seves components, la Gaia, va fer les maletes per anar-se’n a Nova York, marcant el pause a una de les formacions d’irrupció més sobtada a l’escena catalana.

Divendres tindrem de tornada a la Gaia per presentar el seu projecte americà. Tayga Tayga -la banda capitanejada per ella mateixa i la Martina a la bateria, d’aquí el two girls together and started a band- estaran de visita a finals d’aquesta setmana, compartint escenari amb Son Bou i Mikrophone, en un concert, el primer que realitzen a Barcelona, que servirà sobretot per descobrir les seves noves cançons.

Expliquen des de Son Bou que, “quan Tayga Tayga van començar a tocar a Brooklyn i no portaven ni dos assajos ja començàvem a somiar que algun dia faríem una gira amb nosaltres“, i el seu desig amaga una gran veritat: pocs programes dobles (triples en aquest cas) poden funcionar actualment amb la naturalitat d’aquesta proposta, camins i esperit similars per oferir una gran nit musical, la primera d’una petita gira que viurà nous capítols a Mallorca aquest mateix mes, amb dates confirmades pel 17 i 18 de Gener.

Cartell promocional del concert

Cartell promocional del concert

Tornant a Tayga Tayga, apuntar que tenen a Brooklyn el seu punt natural de treball, i que el projecte el completen la Martina a la bateria, en Matt a la guitarra lead i l’Aaron al baix. El que ens ha arribat de moment son petites píndoles pop, tot llum i reverbs, presentades en forma de 3 cançons fugaces, acompanyades per un punt de nostalgia (Drugged city) i de llum (la més animada Silver cage). Les seves publicacions es completen amb Whay you do-do, la segona de les tres cançons que van pujar al seu bandcamp el passat mes de Juliol, recuperat ara per una nit que es presenta maca (com totes les nits on tenim la sort de gaudir dels Sou Bou, vaja), de la que podeu trobar més informació a l’event Facebook del concert.

Les tres cançons publicades fins ara per Tayga Tayga estan disponibles a Bandcamp: