Un any i mig després de la seva darrera edició, torna el DeProp, el cicle musical, i enguany de videocreació, que té lloc a La Pedrera de Barcelona. Aquest any ho fa amb sis concerts que tindran lloc al llarg del mes d’octubre i que uniran música i videoart. Al cartell hi trobem noms com el de The New Raemon amb nou disc recentment publicat, Maïa Vidal o Seward. Per NORMA SOLANO. Fotografia de portada d’ALVAR GARGARIN

[vimeo id=”24050521 ” width=”600″ height=”350″]

A l’edició passada vam poder gaudir de Sanjosex, Astrud i Col•lectiu Brossa, Maria Rodés, Aias o Mujeres, entre d’altres. Ara el DeProp, el cicle de concerts que té lloc a l’Auditori de La Pedrera, torna i ho fa amb un nou plantejament: la unió de música i videoart a totes les seves propostes.

Organitzat per la Fundació Catalunya Caixa, el cicle unirà sis propostes representatives de l’escena actual amb sis projectes audiovisuals que es fan a mida de la música, al llarg del mes d’octubre. Així, veurem com Guillamino i Xavi Bové aconsegueixen crear una atmosfera especial, o a Maria Coma posant banda sonora a les seves imatges… o a l’inrevés.

El cicle arrencarà aquest dimecres, 3 d’octubre amb Guillamino i la seva unió amb Xavi Bové, i conclourà amb Maïa Vidal i la seva col•laboració amb Joana Colomar.

[vimeo id=”26925324″ width=”600″ height=”350″]

[vimeo id=”10896200″ width=”600″ height=”350″]

La única proposta que no acompleix aquest tàndem música-vídeo del cicle és un concert per a tota la família, protagonitzat per les bandes que han participat al darrer disc de Minimúsica, Els Animals, i que tindrà lloc el diumenge 7 d’octubre.

Amb tot, el cartell del cicle DeProp és el següent:

3 OCTUBRE: Guillamino i Xavi Bové. Músic inclassificable amb un videoartista que ha viscut i treballat sempre al costat de la música.

7 OCTUBRE: (migdia) Diverses bandes presentaran les cançons que han preparat per al tercer volum de Minimúsica, Els Animals.

8 OCTUBRE: Seward i Crátercollective. Una de les bandes més admirades i misterioses de l’escena local s’uneix amb el col•lectiu de creació i improvisació audiovisual.

10 OCTUBRE: Maria Coma, l’autora catalana, posarà imatges a la seva música o veu a les seves imatges.

17 OCTUBRE: The New Raemon arriba al DeProp amb el seu àlbum recentment publicat, Tinieblas, por fin, i estarà acompanyat per les peces col•lectius realitzats per joves d’entre 13 i 20 anys que han participat al programa Cinema en curs.

24 OCTUBRE: La cantautora i poetessa Maïa Vidal participa en aquest cicle de la mà de Joana Colomar, una mestra del videoclip.

Tota la informació sobre els músics i artistes i els horaris del cicle es troben al web del DeProp