Viladecans acollirà aquest diumenge (Atrium de Viladecans, 12:00 hores) la segona jornada de presentació del nou disc del minimúsica, el projecte impulsat per Sones que té com a objectiu difondre els valors de la música entre els més petits, i que ve oferint amb regularitat diferents propostes musicals centrades en estimular la relació dels nens amb la música des de les seves etapes més formatives. En aquesta ocasió, minimúsica ha aconseguit reunir a cinc grups, dos d’ells amb nens a les seves files, per tal de parlar-nos sobre Els Animals, títol del tercer treball d’estudi del projecte minimúsica. Per Rubén Izquierdo

  • Els Animals és el tercer disc presentat pel minimúsica des de que van engegar el seu projecte d’apropar el món musical als més petits.
  • Germana i Candela y los Supremos, totes dues bandes amb nens a les seves files, son dues les formacions que integren el disc d’enguany.
  • Beach Beach, Anímic i Doble Pletina participen aportant dues cançons inèdites cada formació, en un disc que sortirà al a venta el proper mes de març.

Els Animals és així la nova proposta d’un projecte que arriba ja al seu tercer treball d’estudi i que compta, com dèiem, amb dues formacions amb participació directa dels nens: Candela y los Supremos, que ja van tocar a la primera presentació realitzada a Vilafranca, i Germana, que ho farà a la de Viladecans. La presència d’aquests dos grups ha aixecat molta expectació, ja que encaixen de ple amb l’esperit d’un projecte que té com a finalitat principal apropar l’amor per la música als més petits, i fer-ho convertint als més petits en protagonistes principals és la millor forma d’aconseguir-ho.

[youtube id=”j3dZYzO9ZNQ” width=”600″ height=”350″]

Des de l’organització, les sensacions son molt bones amb com està anant el procés de realització del disc i dels actes de presentació que s’estan realitzant. “A la presentació de Viladecans vindran quatre dels cinc grups que integren el tercer disc del minimúsica, i és el primer cop que actuem a Viladecans, fet que ens fa una especial il·lusió“, ens apunta la Núria, una de les principals responsables del projecte. “Tocar a llocs nous és important, ens agrada veure la resposta dels nens de diferents llocs i la reacció dels seus pares, així que cada cop que anem a una ciutat nova ens ajuda molt de cara a millorar el nostre espectacle“, assenyala destacant una de les particularitats del show de Viladecans.

Serà el debut de Germana, que és el nou projecte de The New Raemon amb les seves dues filles, i pensem que poden agradar molt, les cançons que han preparat estan molt be“, ens avança. “Veure a dues nenes de 13 i 15 anys fent rock amb el seu pare resulta una experiència nova, serà molt divertit i original“, clou a l’hora de remarcar les particularitats del nou projecte del minimúsica.

Parlant sobre els criteris que acostumen a seguir, la Núria ens comenta que “normalment, quan convidem a un grup a participar al minimúsica, ja sigui per un espectacle o per enregistrar un disc, ho fem perquè ens agrada molt la seva música i considerem que poden aportar coses bones al projecte. Això fa que tot sigui fàcil i coherent“, ens comenta per remarcar la dinàmica d’un treball que ens deixarà com a record ben aviat el tercer disc  del minimúsica. “Els Animals sortirà finalment cap a finals del mes de març. Estem molt contents de com ha quedat i de les cançons que l’integren. Tots els grups han fet cançons molt maques, i ha quedat un disc molt variat a nivell estilístic i d’idiomes“, ressalta. “I des de l’organització volíem remarcar també el bon treball que ens ha fet l’Albert Aromir amb les seves il·lustracions i amb el disseny del disc. Tot plegat ha fet possible que aquest sigui un objecte rodó. Tenim moltes ganes de tenir ja el disc en el seu format físic“, ens comenta il·lusionada parlant del seu resultat final.

Les meves filles i jo ens ho hem passat molt be preparant les cançons del minimúsica, és un projecte molt original i divertit

Ramón Rodríguez, membre de Germana i de The New Raemon

La presència de Germana a la jornada de diumenge serà un dels plats forts de la matinal a Viladecans, ja que serà el primer cop que podrem vere a la formació interpretant els temes que han realitzat pel tercer disc del projecte de Sones. Segons comenta en Ramon Rodríguez a la seva pàgina web, “d’un temps aquí he fet més d’un assaig musical amb les meves filles Ara ja fa dos anys que es van apuntar a classes, i d’aquelles sessions de soroll i riures va nèixer el projecte familiar de Germana“, un projecte engrescador que els ha mantingut ocupats aquest inici d’any enregistrant els nous temes. En declaracions a Shook Down, de fet, en Ramón Rodríguez ens apunta que “formar part del minimúsica ens fa molt feliços, és un projecte molt original i divertit“, afegint que “les nenes i jo ens ho hem passat molt be preparant les noves cançons“.

Per tal de seguir els diferents projectes de Germana, el nou projecte personal de The New Raemon ha creat una pàgina a Facebook on informaran dels seus moviments artístics. A Viladecans tindrem el primer tast.

Germana, entrevistats per BTV aquesta setmana // Facebook GERMANA

Amb Germana, Candela és la segona formació del disc integrat per nens. En el seu cas la protagonista és Candela, una de les grans protagonistes de la jornada de presentació realitzada a Vilafranca gràcies a la seva vitalitat i a l’entusiasme amb el que va obsequiar al públic que es va apropar a escoltar els temes del disc per primer cop. Com succeix amb altre formacions del disc, aquesta no és la primera col·laboració de Candela y los Supremos amb el minimúsica, ja que ja van participar al darrer Primavera Sound dintre de l’espai que l’organització hi dedica a aquest projecte musical.

[youtube id=”XfxAdrNIrQM” width=”600″ height=”350″]

Anímic, Beach Beach i Doble Pletina repeteixen
Des de Shook Down hem parlat amb els tres grups que actuaran a Viladecans després de fer-ho a Vilafranca a principis de mes. Anímic, Beach Beach i Doble Pletina acompanyen així a Germana i Candela, i totes tres formacions ho fan amb moltes ganes d’aportar coses positives al projecte.

Així, la Louise Sansom, d’Anímic, ens explica com va anar l’arribada del grup de Collbató al projecte dels animals, al recordar que “com a grup vam participar en un concert del minimúsica centrat en el món dels transports. Vam fer unes cançons amb aquella temàtica, però el disc ja estava enregistrat, així que la Núria ens va proposar formar part del següent projecte, fet al que vam accedir encantats“. La participació d’Anímic al disc dels Animals s’explica a través de dues cançons, una composada per la pròpia Sansom i l’altra escrita per l’altre solista del grup, en Ferran Palau. “Ell va escriure La mona abandona i jo Suzy the polar bear. Estem molt contens del resultat final“, apunta.

Parlant sobre la implicació de la banda amb el projecte de Sones, Sansom assenyala que “ens agraden molt els nens, sobretot les reaccions tan lliures i despreocupades que tenen amb la música. És tota una experiència preparar una cançó pensant en aquest punt, en imaginar com serà la seva reacció i tractar de trobar el component màgic que els atraparà. Si aconseguim això, que un nen gaudeixi amb un tema nostre, ja estem més que satisfets“, conclou.

Els Anímic, en una imatge promocional de la formació // ANÍMIC

Els balears Beach Beach estan també molt contents amb la seva implicació al Minimúsica. Tal i com ens recorden ells mateixos, “l’any passat ja vam fer alguna coseta amb la gent del minimúsica. Ens van contactar per fer una petita presentacó a Es Baluard, el museu d’art contemporani de Palma, i vam accedir encantats“, rememora. “Sempre hem trobat molt maca la iniciativa del Minimúsica, així que poder col·laborar amb ells va ser una experiència molt bona, i la Núria ens va comentar a l’acabar que estaven molt contents amb nosaltres, pel que si ens venia de gust participar en el següent disc ells estarien encantats. Evidentment no vam poder dir que no, i aquí estem“, assenyalen.

La seva participació al nou disc els va portar a la presentació de Vilafranca. “Va ser molt divertida i força intensa“, remarquen. “No estem gaire acostumats a fer tots els preparatius del concert de bon matí, però una vegada entres en calor la cosa va rodada, i  a més l’Auditori de Vilafranca està molt be“, recordant a més que “la resposta dels nens va ser molt maca, i els grups vam tenir feeling entre nosaltres… ens vam fer tots fans de la Candela!“, recorden del primer concert de presentació realitzat a Vilafranca ara fa dues setmanes.

La participació de Beach Beach al disc s’explica a través de dues cançons. “Quantes milles ha de caminar un Mamut? parla d’un mamut que es lleva un dia i troba que allà on viu ha quedat tot glaçada, pel que es veu obligat a la fer una llarga excursió per trobar una mica de bon temps. Tot i que està cansat i vol aturar-se a beure una mica de taronjada, decideix continuar endavant“, ens expliquen sobre la primera de les seves dues cançons, per afegir que Peix espassa, el seu segon tema, “parla d’un esquimal que es troba una mica sol, i un dia pesca un peix espassa. Se l’emporta pensant que així tindrà un amic, però quan el veu sol decideix tornar al mar, és una cançó que parla sobre tot de l’amistat“, ens apunten tot parlant de la seva implicació amb el minimúsica d’enguany.

Els Beach Beach repeteixen després de tocar amb mínimusica a Palma

Grau d’implicació similar a la que mostren els amics de Doble Pletina. Segons explica en Marc Ribera, un dels dos cantants del grup, la relació de la seva formació amb el minimúsica ve de lluny. “Som un grup vinculat al projecte pràcticament des dels nostres inicis. El nostre primer concert, de fet, va ser fa un any i mig per un dels cicles del minimúsica, dedicat al Cosmos. El resultat ens va animar a començar a tocar a nous llocs, i a treure a la llum algunes de les cançons que teníem preparades“, recorda de llavors, tot considerant que “els concerts del minimúsica son una experiència molt maca i enriquidora: el públic va més enllà i no es limita a escoltar, participa fent percusions, canta, balla… és un públic molt agraït, que et fa moltes preguntes i que té moltes ganes d’involucrar-se. Gaudim molt“, puntualitza.

Doble Pletina va estrenar les seves dues cançons al concert de presentació de Vilafranca del Penedès, jornada de la que guarden un gran record. “Les cançons van tenir una acollida molt bona, i els nens ens van donar molts consells. Un dels dos temes que vam presentar parla de les molèsties que genera el fet de comptar ovelles per dormir, del complicat que pot arribar a ser dormir a una habitació plena d’ovelles fent soroll, així que un dels nens ens va proposar comptar taurons, que son molt més callats i et deixen dormir millor“, destaca com a anècdota a l’hora de parlar de l’enginy dels nens a l’hora d’escoltar els temes presentats i el seu grau d’interactuació amb els músics.

L’altra tema presentat per Doble Pletina també es va poder sentir a les Fiestas Demoscópicas, el concert que el grup va oferir a Razzmatazz poc després de la presentació de Vilafranca. “És un tema més alegre, i parla dels diferents tipus de faunes que et pots trobar a la ciutat, i de la relació que es pot establir entre els diferents tipus d’animals i mascotes i els éssers humans“, conclou.

Els cinc components de Doble Pletina, en una imatge d'arxiu