Suggerent proposta cultural la que plantegen Les Filles Föllen pels dijous del mes de Maig. Amb l’impuls del seu recent premi Nous Talents ara presenten els Dijous Exquisits, proposta que presentem a continuació. REDACCIÓ
- Les Filles Föllen presenten Dijous Exquisits, cita cultural protagonista dels dijous de Maig a l’espai ERRE de Barcelona. La informació complertaes pot seguir a través de la seva pàgina web
Ara fa uns mesos ens assabentàvem, contents, del premi Nous Talents amb el que l’Associació Professional de Dansa de Catalunya reconeixia el treball de la jove companyia Les Filles Föllen, integrada per la Tuixén Benet i la Margherita Bergamo. El guardó reconeixia aquest projecte de dansa pel caràcter innovador de la proposta -a la seva web, que recomanem, figura el gruix de l’obra desemvolupada fins ara pel projecte-, una innovació que mantenen intacte i que reforcen amb l’inici dels Dijous Exquisits, activitat amb la que obriran les portes del seu local d’assaig per donar forma a un “cicle molt íntim i contemporani”, protagonista de la nostra secció cultural aquesta setmana.
El cicle tindrà lloc els dijous 9, 16, 23 i 30 de Maig a les 21:30, en “un espai privat i underground barceloní”, l’Espai Erre, establert al Poblenou, on es durà a terme el total de la seva programació davant un aforament reduït -20 persones per vetllada- que podrà gaudir així d’una experiència “única i propera”, amb la que combinaran els sis sentits.
La proposta dels Dijous Exquisits consta “d’un taller de cuina, un sopar, un espectacle i una copa”, amb la particularitat que els artistes – xefs i performers cada vegada diferents – i el públic comparteixin el sopar, trencant tot tipus de divisió experiencial dins les convencions de la vivència teatral. Elles mateixes ho expliquen al comunicat de premsa emès avui:
Un sopar-espectacle, en el cas dels Dijous exquisits, no és un sopar durant el qual succeeix un espectacle, sinó que es tracta primer d’un sopar i després d’un espectacle. El carisma de la vetllada és que els artistes comparteixin el sopar amb qui després es converteix en el seu públic, i el públic amb qui proposa l’entreteniment gastronòmic i escènic de la nit.
L’artista, per tant, té la possibilitat de conèixer i conversar amb totes i cadascuna de les persones que el veuran actuar. Té l’ocasió de crear un vincle únic i que gairebé no passa mai en el teatre: els pot guiar cap a una millor visió de la peça i fins i tot tenir opció de ‘dedicar’ passatges de l’espectacle a les persones amb qui hagi trobat més afinitat.
El públic, per la seva banda, crea un vincle amb els artistes i amb la resta de participants; disposa d’un temps relaxat, per menjar i beure, per observar com es mou tothom, com parlen i com actuen els actors que després veurà representant uns altres papers. El públic gaudeix de la màxima expressió de la transformació artística, des de la quotidianitat més pura dels àpats fins a la construcció de la representació escènica, és a dir un espectacle en viu. Els espectadors ja no són tals, si no que són participants actius, són part de la vivència teatral tal com ha de ser; també tenen la possibilitat de crear vincles entre ells, ja sigui durant el taller de cuina que té lloc a l’inici, o durant el sopar.
El programa de les sessions és el següent:
- El 9 de maig, amb l’espectacle Ekstraordinarnyy, de Joan Yago (companyia La Calòrica) i la xef Ada Parellada, del Restaurant Semproniana
- El 16 de maig, amb l’espectacle Elegable infant de Jimmy Gimferrer i el xef Oriol Caba
- El 23 de maig, amb l’espectacle La caiguda de l’H (versió muda) de Jordi Oriol (companyia Indi Gest) i el xef Gerard Ninot
- El 30 de maig, amb l’espectacle O outro do outro de Joao Lima i el xef Xavier Codina, del Restaurant La Panxa del Bisbe.
Per poder participar cal inscriure’s a la reserva a través del correu lesfillesfollen@gmail.com .