Portada de la nostra joia oculta d'avui

Portada de la nostra joia oculta d’avui

Corria l’any 1990 i el petit segell independent Aurora Records ja comptava amb material dels Galaxie 500 editat. Volia quelcom més: un pas més enllà i aquí és on va entrar la proposta de Drumming on Ice. L’aventura va comptar amb la producció d’en Lou Giordano, qui va acabar agafant  un gran prestigi posteriorment, i amb en Marc Alghini com a productor executiu. En Marc acabava de treballar amb el “Today” dels Galaxie 500 (Aurora Records, 1988) i podem dir que sabia que es feia… Per MAURICI RIBERA

  • Drumming on Glass són el nexe perfecte entre psicodèlia, indie, pop i ragga    
  • Aurora Records, el seu segell, comptava amb Galaxie 500 a les seves files
  • Coproduït pel mític productor  Lou Giordano, que entre els seus crèdits hi trobem Hüsker Dü, Yo La Tengo, The Bats, Lemonheads o Pere Ubu entre molts d’altres

[youtube id=»8NKdEng74-I» width=»600″ height=»350″]

L’enregistrament de la nostra joia oculta va dur-se a terme a For Apache Studio,s per on van passar algunes de les formacions més importants de l’indie dels 90s com Pixies, Throwing Muses, Uncle Tupelo, Dinosaur Jr, Weezer, Yo La Tengo, Buffalo Tom o Sebadoh. El trio va aconseguir un so peculiar i va editar, dos anys després, un segon disc lleugerament inferior. Malauradament, la banda ha quedat en el màxim oblit i només darrerament, gràcies a la xarxa, ha aconseguit reivindicar-se com a proposta a destacar.

tray card

Detall de l’artwork d’Asparagus Tea

La cançó, joia oculta, és una peça capaç d’enllaçar la psicodèlia amb la música indie, el pop i el ragga i fer-ho amb força i un so poderós. Sona a pop però té força i el sitar d’en Chris Gross, baixista de la banda li dona un aire especial i hindú.

Parlant de la banda, algun component passaria a formar part de The Invisible Rays, Calendar Girl  i d’altres a la banda Tiny Magnets juntament amb membres de Zuzu’s Petals i de The Confessors, noves aventures que servirien per reinterpretarla nostra Joia Oculta.

El 2012 va ser, de fet, l’any en que el grup es va reunir per una ocasió molt especial dins d’una sèrie de concerts organitzats en relació del 25è aniversari de la ràdio i promotora de concerts WMBR’s Pipeline! a Boston, conjuntament amb moltes altres bandes extintes.

Llocs més destacats on podem trobar la nostra joia oculta:

  • Drumming on Glass – Asparagus Tea  Aurora Records 1990 L’edició en CD i la del LP  tenen diferent ordre de les cançons.