The+Fearless+Freepfoto de mes tard com a quartet

La formació protagonista de la nostra joia oculta d’avui

Fearless Freep és d’aquells grups que sempre que punxo a algun lloc la gent em ve a buscar demanant a crits què és?. I no és per menys. Els vaig descobrir de rebot quan al 1997 vaig rebre una promo del seu disc No Less Sordid. Recomanaria el disc sencer però vaig a inclinar-me per un tema en particular. Si disposeu de 40 minuts feu unes voltes a l’obra completa; estaran ben empleats. Per MAURICI RIBERA

  • La joia oculta d’avui forma part d’un dels millors discos a descobrir de l’indie 90s.
  • Fans dels primers Dinosaur Jr, Sebadoh, Lemonheads, Guided By Voices, Grifters, Purling Hiss o Sickbrain hi trobaran una proposta germana.
  • Autenticitat, indie, lo-fi, soroll maco, noise pop…
  • Anaven avalats pel segell canadenc Mag Wheel, empremta de qualitat segura.

Escollir una sola peça d’aquest disc és quasi un suïcidi. He optat per la més maca, en quant a soroll preciós proveu també amb Whole towns happens. Dos anys per enregistrar el disc i amb una paciència mai esgotada. Un àlbum que sorprèn cada cop més a cada escolta i que ens regala detalls perfectes que et deixen astorat.

Em vaig enamorar del tema a primera escolta. Són tan naïves però alhora tot és tan ben treballat… Les gravacions casolanes, ben trobades amb el punt lo-fi encaixat com cal, amb gràcia i elegància, polits però matussers. M’estic explicant molt malament però crec que sabeu de que parlo.

Una frase del prim llibret adjunt al CD que commociona a l’oient és la de “There is no bass guitar on this recording- no hi ha baix en aquest enregistrament.” Home, doncs si que xoca sí. Quin duet més curiós amb en Rob Stephens a la veu, guitarra més sorolls varis i en George Agetees a la bateria i segones veus. Una mena de VàliusTall Dwarfs però a la canadenca. A l’amic Rob el podeu trobar a Boo Hoo i a Lullaby Baxter Trio, i al  George a Terminal Sunglasses oCaptain Crunch.

Una mostra del que la paraula indie significa. No cal esforçar-se més a buscar-hi altres definicions

fearless freep

Detall de portada

La cançó forma part del primer dels tres discos del grup i és d’aquelles que et fan replantejar moltes coses. Lletra impactant, veu profunda, so 90s en plena sintonia amb l’entorn de Montreal. Una peça cabdal per a donar diversitat a un disc de guitarres pop però afilades per a ser sorolloses.

Llocs més interessant on podem trobar la cançó “Revolved”:

  • Fearless Freep  – No Less Sordid 1997 Mag Wheel Records 019 Existeix l’edició promo.

PD: Hi ha menys fotos del grup a Internet que el número de discos que va treure el grup. He hagut de tibar d’escanejar les fotos del llibret i tampoc són cap meravella.

Escola la cançó a Deezer: