La Joia Oculta d’aquesta setmana ens recupera a Fang, formació dels 80 que ha quedat una mica oblidada però clau a l’hora de dibuixar el mapa geneològic del grunge. Els reivindiquem amb un dels seus millors temes. Per MAURICI RIBERA

  • Pedra filosofal del grunge. Els padrins del gènere.
  • Uns Black Sabbath actualitzats als 80s.
  • Mudhoney, Nirvana i entre d’altres grups Me First and The Gimmie Gimmies els han versionat.
  • Venien avalats pel segell Boner Records,  empremta de qualitat.

[youtube id=»yiHd5AAZnaA» width=»600″ height=»350″]

Fang amb el temps ha quedat com una oblidada formació dels 80s. Un grup de culte i que aquells que rebusquen les arrels del grunge retroben. Segurament les magnífiques versions que alguns grans noms van facturar ajuda a facilitar-ne la recerca. Mudhoney, Nirvana i Me First and The Gimmie Gimmies n’han fet excel·lents versions i han incrementat aquest estatus de culte que apuntàvem.

Fotografia de la banda, a una imatge d'arxiu

Fotografia de la banda, a una imatge d’arxiu

Un so cru, directe molt en una ona 70s però sabent apropar-la a la força dels 80s. Quedant en terreny de ningú i mesclant Black Sabbath, Flipper i adornant-ho amb un so protogrunge comparable als Mudhoney barrejats amb els Melvins. Escolteu el tema i poseu-hi mentalment veu femenina, no us ve el cap alguna cançó de L7.

Títols suggerents, ja sigui el de la nostra joia oculta com el de “Skinheads Smoke Dope” i que et conviden a posar el volum al nº 11.

La formació de Berkley, California (EEUU) és sens dubte una potent maquinària de robust rock amb la força i empenta del hardcore i metal, però sense realment alhora guardar-hi relació. Cal escoltar-ho per entendre-ho.

Llocs més interessant on podem trobar la cançó The Money Will Roll Right In:

  • Fang  – Landshark  1982 Boner Records
  • Fang – Landshark + Where The Wild Things Are 1989 Boner Records